informatie, tips, indicatie van tarieven, goedkopere alternatieven

Internationale Telefoonnummers
via Infobel kun je zoeken naar telefoonnummers van personen en bedrijven over de hele wereld
http://www.infobel.com/en/world/
Internationale Toegangsnummers
Op de site van Kropla vindt je de internationale toegangscodes voor het bellen naar en vanuit vrijwel alle landen in de wereld.
http://www.kropla.com/dialcode.htm
GSM Dekking in de wereld
Bij GSM-world kun je per land per netwerk zien waar er GSM dekking is. Dit zijn dezelfde kaartjes die de verschillende operators gebruiken:
http://www.gsmworld.com/roaming/gsminfo/index.shtml
Gratis internationaal bellen via internet met Skype
Heb je een internetverbinding en degene die je wilt bellen ook, dan is skype meestal het goedkoopste alternatief. Met Skype kun je gratis bellen via het internet.  Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is Skype installeren en je Skynaam (gebruikersnaam) registeren. Degene die je belt moet dit ook hebben. Tegen geringe kosten is het ook mogelijk om mensen op een vast of mobiel telefoonnummer te bellen waar ook ter wereld.
INDICATIE KOSTEN MOBIEL BELLEN VANUIT HET BUITENLAND MET REGULIERE ABONNEMENTEN
Tips: beperken kosten bellen in het buitenland Hoe houd je de kosten van bellen in het buitenland onder controle:
laat je niet achteraf verrassen: kijk van tevoren op internet wat de kosten zijn voor het land waar je naar toe gaat. maak gebruik van zgn. voordeelnetwerken als deze beschikbaar zijn. Deze kun je handmatig selecteren op je GSM. Prijzen per netwerk waar je op belt kunnen verschillenwees er van bewust dat je ook betaalt als je in het buitenland gebeld wordt. Degene die je belt betaalt alleen het nationale tarief.
zet je voicemail uit: als je in het buitenland bent, betaal je ook de gesprekskosten als iemand je voicemail inspreekt en ook als je je voicemail afluistert voer je een internationaal gesprek. Als je nummerherkenning aan hebt staan kun je ook zien wie er belt/ gebeld heeft. Goed alternatief voor voicemail is een SMSje laten sturen. Voor het ontvangen betaal je doorgaans niets.
SMSen is is vrijwel altijd de goedkoopste manier van communicatie (zie tarieven hieronder). prepaid bellen kost doorgaans meer dan bellen met een abonnement
beveilig je telefoon en SIM-kaart met een PIN-code. Bij verlies of diefstal kunnen anderen dan niet op jouw kosten bellen. Voorkomt ook dat je kinderen ongemerkt uitgebreid met hun vriendjes/ vriendinnetjes in Nederland bellen (komt vaker voor dan je denkt!). Neem altijd het telefoonnummer van je provider mee, zodat je je SIMkaart kunt laten blokkeren.
kijk ook eens naar goedkopere alternatieve belmogelijkheden (zie voorbeelden lager op deze pagina). In verschillende landen is bellen naar Nederland met een lokaal gekochte simkaart goedkoper dan met je eigen Nederlandse simkaart
Tips: zorg dat je kunt bellen in het buitenland
Zoek voor vertrek uit of jouw operator een roaming overeenkomst heeft met het land waar je naar toegaat. Het kan bijv. zo zijn dat je met KPN ergens wel kan bellen, maar met T-mobile niet.
Kijk dan gelijk ook even in welke gebieden er dekking is. In veel landen kun je alleen maar in bepaalde (stedelijke) gebieden bellen. Plaats +31 voor telefoonnummers in je adressenboek. Dit voorkomt dat je iemand iemand in het land waar je bent aan de lijn krijgt. De meeste GSM-toestellen zijn minimaal duo band (900-1800Mhz frequentie) toestellen. Deze kun je in vrijwel de hele wereld gebruiken. Belangrijkste uitzondering in Noord-Amerika. Daar gebruikt men een andere frequentie 1900Mhz). Om daar te kunnen bellen heb je een tri band toestel nodig. Voor afgelegen gebieden zonder GSM netwerk of voor op zee heb je Iridium of Thuraya netwerken (via satteliet). Hiervoor heb je een speciale (dure) telefoon nodig.
Specifieke tips voor prepaid gebruikers:
zoek voor vertrek uit hoe je vanuit het buitenland kunt bellen. Dit werkt doorgaans anders dan bellen in Nederland. zoek voor vertrek uit of en hoe je in het buitenland kunt opwaarderen. Mobiel opwaarderen werkt vaak niet automatisch in het buitenland. zoek voor vertrek uit of je in het land waar je naartoe gaat ook prepaid kan bellen. Buiten West Europa zijn er verscheidene landen waar je alleen met een abonnement kunt bellen.
KPN: Tarieven voor bellen in het buitenland  
http://www.kpn.com/prive/mobiel/tarieven/buitenland.htm
Voor meer informatie: http://www.kpn.nl/ of http://www.hi.nl/
VODAFONE: Tarieven voor bellen in het buitenland
Afhankelijk van je het land waar je bent maak je gebruik van Vodafone Passport of het World-tarief.
Van toepassing in landen en netwerken waar Passport niet geldt.
http://www.vodafone.nl
T-MOBILE: Tarieven voor bellen in het buitenland
Voordeliger bellen in het buitenland met Grenzeloos
Meer informatie over de tarieven in de verschillende zones, kun je vinden op de pagina Bellen in het Buitenland
Voor meer informatie: http://www.t-mobile.nl/

GOEDKOOP MOBIEL BELLEN VOOR NEDERLANDERS IN HET BUITENLAND

De Budget Phone Card
De Budget Phone Card van Budget Phone Company is een telefoonkaart waarmee je met je mobiel in 9 landen tegen superlage tarieven belt. De kaart is vanaf je mobiele telefoon met abonnement te gebruiken in de volgende landen: België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Finland, Oostenrijk, Spanje, Tsjechië en Zwitserland. De kaart is daarnaast ook te gebruiken vanuit telefooncellen in meer dan 20 landen in Europa en in Australië.

Voordelig bellen naar de hele wereld. Bellen vanaf huis op gratis nummer 0800-8185 of op lokaal nummer 020-8000100 (laagste tarieven). Bellen vanuit telefooncel met 0800-8185 Prepaid VOIP bellen Met uw mobiel tot 70% goedkoper naar het buitenland bellen via 020-8000100 Als vakantiekaart naar Nederland bellen voor 30 cent per minuut Budget Phone Card in waardes van 5, 10, 20 of 50 euro De Budget Phone Card is o.a verkrijgbaar op het Postkantoor.
voor meer informatie http://www.budgetphone.nl/

Technos Internationale SIM-kaart
Met deze Internationale Simkaart wordt je gratis gebeld in 40 landen. Er zijn geen abonnementskosten en je betaalt lage tarieven voor je uitgaande gesprekken. Vooral interessant voor mensen die voor langere tijd of geregeld in onderstaande landen verblijven.

Als je gebeld wordt, betaalt degene die je belt een hoger bedrag dan naar normale mobiele nummers.
Voor meer informatie: http://www.technos.nl/

TrendCall FreeRider en WorldSIM TRANSATEL EasyBorder
Vooral interessant voor mensen die vaak gebeld worden in het buitenland, zoals vrachtwagenchauffeurs, maar zelf ook internationaal willen kunnen bellen zonder een laag tarief.  Op ruim 170 netwerken in 85 landen is het tarief voor gesprekken ontvangen met een TrendCall WorldSIM+ abonnement slechts 20 cent per minuut. 

Voor meer informatie: http://www.trendcall.com/

De vernieuwde Easyborder GSM abonnementen zijn bedoeld voor mobiele bellers die regelmatig in Nederland en/of, Belgie, Frankrijk en Luxemburg onderweg zijn.
Bellen in Luxemburg, België en Frankrijk tegen lokaal tarief  Bellen naar voicemail gratis in NL, Fr, Be en Lux. Bellen van België, Luxemburg, en Frankrijk naar Nederland sterk gereduceerd  Ontvangen van gesprekken uit Nederland in Be en/of Fr, Lux gratis (eerste 30 min /maand kosteloos) Dit alles zonder starttarief en zonder onderscheid in bellen naar vast of mobiel! U bent overal bereikbaar op uw Nederlands GSM nummer, onafhankelijk in welk land u zich bevind. Ook beschikbaar icm Zwitserland
Voor meer informatie: http://www.transatel-mobile.com/

GOEDKOOP MOBIEL BELLEN NAAR HET BUITENLAND VOOR BUITENLANDERS IN NEDERLAND en BELGIE

Lebara Mobile Ortel Mobile Bespaar op Mobiel internationaal bellen.
Lebara Mobile richt zich voornamelijk op allochtonen en buitenlanders in Nederland en Belgie. Vooral interessant voor mensen met familie/ vrienden in het buitenland, die hun belkosten onder controle willen houden.
voor meer informatie: http://www.lebara-mobile.nl/

Ortel richt zich voornamelijk op allochtonen en buitenlanders in Nederland en Belgie. Vooral interessant voor mensen met familie/ vrienden in het buitenland, die hun belkosten onder controle willen houden.
Met Ortel Mobile prepay heeft u vanaf nu de vrijheid om prepay mobiel te bellen naar elke gewenste bestemming in de wereld. En dit tegen de laagste tarieven.
Tarieven zijn vergelijkbaar met die van Lebara Mobile en Lycy Mobile. Het is daarom handig om de tarieven van deze aanbieders te vergelijken om te bepalen welke aanbieder het goedkoopste is voor de landen waar je regelmatig naartoe belt.
voor meer informatie: http://www.ortelmobile.nl/

Vectone en Delight MobileLyca Mobile  
Vectone en Delight Mobile zijn de nieuwste spelers op de internationaal goedkoop mobiel bellen en bieden ook voordelen als je naar de klanten van de ander belt.
Voor meer informatie: http://www.delightmobile.nl/
Voor meer informatie: http://www.vectonemobile.nl

Lyca Mobile Lebara Mobile richt zich voornamelijk op allochtonen en buitenlanders in Nederland en Belgie. Vooral interessant voor mensen met familie/ vrienden in het buitenland, die hun belkosten onder controle willen houden. LYCAMOBILE, de eenvoudigste manier om mobiel te bellen voor de goedkoopste tarieven. Bij LYCAMOBILE zitten er geen addertjes onder het gras, krijg je geen rekening aan het eind van de maand, je houdt de kosten zelf in de hand en belt tegen de laagste tarieven. Met LYCAMOBILE kun je met drie personen tegelijkertijd spreken! Je hoeft alleen ** in te drukken wanneer de eerste verbinding tot stand is gekomen, wacht dan op de kiestoon, bel dan de volgende persoon en je volgende verbinding zal automatisch tot stand komen wanneer wordt opgenomen. 

Voor meer informatie: http://www.lycamobile.nl/