Internet Cafe Zoekmachines 
Afrika, Azie, Australie & Oceania,
Europa, Noord Amerika, Zuid Amerika
Onderstaand nog een paar andere directories. Over het algemeen vind je daar maar een beperkt aantal internet cafe’s. Reisgidsen (zoals Lonely Planet) vermelden tegenwoordig ook waar je de internetcafe’s kan vinden. Ook bieden veel hotels & hostels internet aan voor hun klanten (al die niet gratis)
http://dmoz.org/Computers/Internet/Cybercafes/
http://www.indranet.com/potpourri/links/cybercafeint.html
http://www.travel-island.com/internet.cafes/CyberCafes/
http://www.cybercaptive.com/
http://www.curiouscat.com/travel/cybercafe.cfm
Internet Cafe’s: hoe werkt het ?
Er zijn twee varianten:
– je koopt een pre-paid kaart voor een bepaalde tijd. Je krijgt dan vaak een code die je moet intypen voordat je internet op kan. Zodra die tijd verlopen is, wordt de verbinding automatisch verbroken.
– men noteert de tijd dat je begint en je betaald achteraf voor de tijd dat je de computer hebt gebruikt
In een internet cafe werkt het grotendeels net als je thuis gewend bent. Er is echter één groot verschil: het bekijken en versturen van e-mail. In plaats daarvan moet je gebruik maken van Webmail. Met webmail kun je vanaf elke computer die verbonden is met het Internet en waarop een browser is geïnstalleerd e-mail ontvangen en verzenden.
Heb je thuis al internet en een e-mailadres, dan heb je vrijwel altijd ook al toegang tot je email via webmail. Je kunt dit checken bij je internet provider. Je hebt daarvoor de volgende zaken nodig:
het internetadres voor webmail. (bijv  http://webmail.home.nl, http://webmail.upc.nl, http://webmail.tele.nl). Meestal kun je ook via de startpagina van je internet provider inloggen. 
Je login en password. Deze login (user name / gebruikersnaam) en password zijn identiek aan die je thuis voor het checken van e-mail gebruikt. De e-mail adressen van degenen die je e-mail wilt sturen. Met Webmail heb je namelijk niet de beschikking over het adresboek. Je kunt die wel in webmail aanmaken voordat je naar het buitenland vertrekt, als je ze daar nog niet in hebt staan. 
Heb je nog geen e-mail adres of wil je een apart email adres gebruiken, dan kun je die makkelijk gratis aanvragen. De bekendste zijn:
HOTMAIL Live (Microsoft) http://get.live.com/nl-nl/mail/overview
Zoals Microsoft Outlook Direct je berichten lezen zonder je Postvak IN te verlaten Automatische aanvulling bij het invullen van een e-mailadres Je eigen contactenbeheer Veilig en gerust mailen met de sterk verbeterde virusscanner en spamfilter 2 GB aan opslagruimte – dat zijn wel 1000 foto’s!
GMAIL (Google) http://mail.google.com/
Gmail is de gratis webmailservice van Google. Gmail wordt geleverd met geïntegreerde zoektechnologie van Google en ruim 2.600 MB opslagruimte Je kunt al je belangrijke berichten, bestanden en afbeeldingen permanent bewaren en met de zoekfunctie kun je snel en eenvoudig zoeken naar alles wat je maar wilt. Ook integreert Gmail chatten met e-mailen.
YAHOO MAIL http://mail.yahoo.com/
Free, reliable, and easy to use.Great spam protection with SpamGuard Virus scanning and cleaning from Norton AntiVirus Access anywhere you have a web connection Messages up to 10 MB Unlimited storage
SKYPE http://www.skype.com/
Skype is geen email service. Het is een gratis programma waarmee je gratis kunt bellen via internet. Voorwaarde is dan wel dat degene die je belt ook de software geïnstalleerd heeft staan en online is. In de modernere internet cafe’s kan je hier vaak gebruik van maken.
Tips voor emailen in internet cafes
Instabiele internetverbindingen
Internetverbindingen in veel landen zijn niet erg stabiel, zodat de verbinding er nog al eens uit ligt. Bijzonder vervelend als je net een half uur een mailtje hebt zitten typen al je dan alles kwijt bent. Menig reiziger heeft dat al ondervonden.
Op de meeste computers heb je ook toegang tot windows programma’s. De text-editor “Notepad” zit er dan altijd op (icoontje in de vorm van een lichtblauw kladblok). Open deze en typ daar je mails in en kopieer (Ctrl + C) en plak (Ctrl + V) die dan in je mail. Mocht er dan iets fout gaan, dan heb je altijd het origineel nog.
In de kleinere internet cafés wordt vaak gebruik gemaakt van een (lees: 1) inbelverbinding, waarop alle computers zijn aangesloten. Des te meer mensen er aan het internetten zijn des te trager is dan de verbinding en des te groter de kans dat er wat fout gaat bij het verzenden van mail. Is het allemaal erg traag, maak dan gebruik van meerdere vensters. Dan kun je in het ene venster typen, terwijl je op een andere pagina het actuele nieuws opvraagt.
Taalproblemen. Het lastigste in internet cafés in het buitenland is dat internet browser waarschijnlijk in de lokale taal is geïnstalleerd en de menu’s dus ook in de lokale taal zijn. Gelukkig werkt een browser in alle landen met dezelfde menustructuur, zodat je meestal wel kan raden waar wat zit. Meestal heb je alleen maar een paar functies nodig. Hiervoor kun je ook de volgende sneltoets-combinaties gebruiken. Werkt vrijwel overal ter wereld.
Ctrl+F: Vernieuwen, huidige pagina.
Ctrl+N: Een nieuw venster openen.
Ctrl+W: Het huidige venster sluiten.
Ctrl+S: De huidige pagina opslaan.
Ctrl+P: De huidige pagina of het actieve frame afdrukken.
Ctrl+A: Alle items op de huidige webpagina selecteren.
Ctrl+C: De geselecteerde items naar het Klembord kopiëren.
Ctrl+V: De inhoud van het Klembord op de geselecteerde locatie invoegen.
In Nederland gebruiken we de QWERTY-toetsenbord-indeling. In veel andere landen gebruikt men een andere indeling, zoals in de meeste Franstalige landen.